Nieuws

28 8 2023 - Het intakegesprek: 5 tips om kaf van koren te scheiden

Het intakegesprek: 5 tips om kaf van koren te scheiden
Als proactieve ondernemer speurt u voortdurend naar nieuwe businessopportuniteiten. Maar nieuwe klanten aanwerven vraagt tijd ťn een sluitende strategie. Een overtuigend intakegesprek is een goed begin. In dit artikel delen we vijf tips waarmee het eerste formele contact met nieuwe klanten op wieltjes loopt.
Lees meer

24 8 2023 - Nieuw digitaal communicatieplatform moet strijd tegen sociale fraude opvoeren

Nieuw digitaal communicatieplatform moet strijd tegen sociale fraude opvoeren
De sociale inspectie, het parket en de betrokken diensten beschikken sinds kort over een nieuw wapen in de strijd tegen illegale arbeid en sociale fraude. Het zogenaamde e-Dossierplatform moet de communicatie tussen de verschillende actoren verbeteren en de samenwerking optimaliseren.
Lees meer

21 8 2023 - Deadline aanvraag energiesubsidies Brusselse bedrijven schuift twee maanden op

Deadline aanvraag energiesubsidies Brusselse bedrijven schuift twee maanden op
Brusselse ondernemingen die hun energieverbruik willen verminderen kunnen nog tot en met 11 september 2023 een premie voor investeringen of consultancy aanvragen via de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid. De deadline schuift daarmee met 2 maanden op.
Lees meer

17 8 2023 - Hoofdstuk 1: Het belang van ERP-software voor uw groothandel

Hoofdstuk 1: Het belang van ERP-software voor uw groothandel
Tijd is geld. En in een groothandel nog iets meer. Levertijden zijn heilig voor uw klanten, en dus moeten alle processen binnen de groothandel perfect op elkaar afgestemd worden. Deze drie letters kunnen u het leven een stuk makkelijker maken: ERP.
Lees meer

15 8 2023 - Studenten aan het werk in uw bedrijf: denk aan de volgende administratieve formaliteiten

Studenten aan het werk in uw bedrijf: denk aan de volgende administratieve formaliteiten
De zomervakantie is bij uitstek een periode waar u studenten kunt aanwerven als extra m/v-kracht in uw bedrijf. Bij dit aanwervingsproces is het echter belangrijk dat u de wettelijke spelregels nauwgezet opvolgt, zodat u niet geconfronteerd wordt met dure boetes. We frissen de belangrijkste regels voor u op.
Lees meer

12 8 2023 - Een algemene onkostenvergoeding als bedrijfsleider: de spelregels in een notendop

Een algemene onkostenvergoeding als bedrijfsleider: de spelregels in een notendop
Als bedrijfsleider van een vennootschap kunt u een aantal specifieke forfaitaire onkostenvergoedingen uit uw vennootschap opnemen. Denk bijvoorbeeld aan kilometervergoedingen en dag- en reisvergoedingen. Daarnaast kunt u zichzelf ook een algemene forfaitaire onkostenvergoeding laten toekennen. Hoe pakt u dit correct aan?
Lees meer

09 8 2023 - Diverse wijzigingen aan KB/WIB92: fiscale aftrek bedrijfswagens, belastingvermindering kinderopvang, tax shelter

Diverse wijzigingen aan KB/WIB92: fiscale aftrek bedrijfswagens, belastingvermindering kinderopvang, tax shelter
Op 5 augustus 2023 trad het nieuwe KB houdende diverse bepalingen tot wijziging van het KB/WIB 92 in werking. We sommen enkele belangrijke wijzigingen voor u op.
Lees meer

05 8 2023 - Slechte betalers aanpakken via aangepaste betalingstermijn?

Slechte betalers aanpakken via aangepaste betalingstermijn?
Wellicht had u er al mee te maken: klanten die uw facturen niet of te laat betalen. Niet alleen vervelend, maar ook ronduit gevaarlijk voor uw business. Welke stok hebt u als bedrijfsleider achter de deur om late betalers aan te pakken? En maakt het een verschil of die klant een ondernemer of particulier is?
Lees meer

02 8 2023 - 1 januari 2024: federaal langetermijnsparen wordt afgeschaft

1 januari 2024: federaal langetermijnsparen wordt afgeschaft
Op 1 januari 2024 wordt in ons land de belastingvermindering in het kader van het federaal langetermijnsparen afgeschaft. Vandaag geldt dit voordeel voor stortingen in een levensverzekeringscontract of via de kapitaalaflossingen voor een tweede woning. Wat moet u hierover weten?
Lees meer

29 7 2023 - EfficiŽntie, inzicht en kwaliteit: 3 pijlers van succes voor uw kmo

EfficiŽntie, inzicht en kwaliteit: 3 pijlers van succes voor uw kmo
Steeds meer zaakvoerders beseffen dat ondernemen op basis van buikgevoel, intuÔtie of ervaring niet langer houdbaar is. Er tekent zich binnen de kmo-wereld een kentering af, ten voordele van een vorm van ondernemen die gebaseerd is op facts and figures. Dat leidt tot meer efficiŽntie, inzicht ťn kwaliteit in de kmo.
Lees meer